Wilhelmina Park: +31 (0)13 543 58 41 / Hiking forest: +31 (0)13 303 60 01
Appointment Whatsapp

Can you exercise with an injury?

Home » Blog » Kun je sporten met een blessure?
The sports physiotherapist of Fysi Tilburg tells you how injuries (can) occur and whether you can continue to exercise.

Je bent ontzettend goed aan het sporten. Misschien train je voor jouw eerste Ironman, een hardloopwedstrijd van 10 kilometer, doe jij wekelijks krachttraining in de sportschool of dobber jij meerdere keren per week in het zwembad. Alles gaat goed, tot je ineens pijn hebt na het sporten. Plots of langzaam is een blessure ontstaan. Balen! Net nu je zo goed bezig was. Moet je dan alles op on hold zetten of kun je sporten met een blessure? De sportfysiotherapeut van Fysi Tilburg vertelt je hoe blessures (kunnen) ontstaan en of je wel kunt blijven sporten.

Hoe ontstaan sportblessures?

Als je sport, kan er weleens wat misgaan. Denk aan een verrekte spier, een gescheurde pees of een gewricht dat de verkeerde kant op draait. Ook kan het zijn dat je bewegingen op de verkeerde manier uitvoert of in een korte tijd te veel sport en daarmee je spieren enorm belast. Sportblessures ontstaan plots of geleidelijk. In sommige gevallen kun je blijven sporten met een blessure. De meestvoorkomende blessures die ontstaan door sporten, zijn:

  • Knieblessures
  • Enkelblessures
  • Achillespeesblessures
  • Liesblessures
  • Hamstringblessures

Zo kun je sportblessures voorkomen

Een sportblessure is in de meeste gevallen zeker goed te voorkomen. Eén van de belangrijkste adviezen is om rustig op te bouwen bij iedere sport waarmee je begint. We snappen dat dit misschien frustrerend is, zeker als je andere mensen om je heen harder en sneller ziet sporten. Onthoud daarbij dat zij ooit ook zijn begonnen op het beginnersniveau. Daarbij is het altijd goed om een warming-up te doen, zodat je spieren lekker warm zijn. Sport ook zeker met regelmaat om je conditie op peil te houden. Als je even ziek bent geweest of geen sportspullen meeneemt op vakantie, moet je na deze periode weer rustig starten met sporten. Op deze manier kun je al deels voorkomen dat je een blessure met het sporten oploopt.

Kun je op een verantwoorde manier sporten met een blessure?

Sporten met een blessure is zeker mogelijk. Soms is het wel verstandig om even rust te nemen, vooral als je veel pijn hebt. Ook is het slim om wat minder fanatiek te sporten. Om op de beste manier te blijven bewegen, is sports physiotherapy een goede keuze. Bij Fysi Tilburg kijkt een ervaren sportfysiotherapeut naar jouw klachten. Deze worden onderzocht en tegelijkertijd wordt er onderzocht wat de oorzaak is van jouw blessure. Afhankelijk van je sportblessure wordt er een behandelplan opgesteld, waarmee je aan de slag kunt. De sportfysio doet zijn of haar uiterste best, zodat jij uiteindelijk weer pijnloos kan bewegen en sporten.

Ga gericht aan de slag met professionele sportfysio en sport weer pijnvrij

We snappen dat jij zo snel mogelijk weer lekker wilt sporten. Ons advies is om een afspraak te maken bij een van onze praktijken. Zo kun je snel gericht aan de slag met het bestrijden van je blessure en kun je binnenkort weer sporten op jouw favoriete plek! Maak een afspraak met onze sportfysiotherapeut in Tilburg by calling or app to +31 (0)13 543 58 41 or by sending an email to info@fysi.nl. Wij zetten alvast de gewichten en cardio-apparaten klaar!

Do you recognize yourself in this blog post or do you have any questions about it?

Feel free to contact us, we are happy to talk to you!