Wilhelminapark: +31 (0)13 543 58 41 / Wandelbos: +31 (0)13 303 60 01
Afspraak Whatsapp

Gebroken knieschijf

Wat was de blessure?

“Bij een potje padel brak ik begin december mijn knieschijf. Na ruim een week zette ik bij Fysi Tilburg de eerste stappen om mijn been opnieuw te leren strekken en buigen.”

Wat was de behandeling?

“Toen ik dit weer kon, was het doel om de kracht, stabilisatie en coördinatie volledig terug te krijgen. Onder deskundige begeleiding voerde ik twee keer per week veel verschillende uitdagende en zware oefeningen uit. Hierbij schroefde de fysiotherapeut de belasting steeds verder op. De reactie van mijn knie is tijdens de herstelperiode steeds grondig gemonitord. Zo werd de belastbaarheid bepaald. Na twee maanden was ik in staat op de trainingen bij de fysio aan te vullen met fietstrainingen.

Wat was het effect?

“Het effect van de intensieve krachttraining was direct merkbaar. Conditioneel had ik nog een lange weg te gaan. De maanden erop werkten we hard aan de opbouw van kracht en conditie. Het resultaat? Eind april kon ik al een loodzware ultra bikepacking mountainbiketocht in de Ardennen voltooien. Deze tocht was 500 kilometer lang en bevatte meer dan 10 kilometer aan hoogtemeters. In tweeënhalve dag heb ik deze tocht voltooid!”