EPTE therapie Tilburg

Home » Behandelingen » EPTE therapie Tilburg

EPTE therapie is een behandelmethode om jouw hielspoor, tenniselleboog of peesklachten aan te pakken. Maak direct een afspraak!

Vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op, we staan je graag te woord.

De afkorting van ‘echogeleide percutane therapeutische elektrolyse’ is EPTE. Dit is een term die vaak in de fysiotherapie wordt gebruikt en staat voor een medische behandeling die elektrische stroom gebruikt om pijn te verminderen en het genezingsproces te bevorderen. EPTE therapie wordt voornamelijk gebruikt om spier- en gewrichtsproblemen te behandelen.

Een veelgestelde vraag is of een EPTE pijn doet. Het kan zijn dat de behandeling een kleine hoeveelheid pijn veroorzaakt wanneer de elektrische stroom door de huid geleid wordt. Dit is echter vaak slechts een kortdurende sensatie die snel verdwijnt. In sommige gevallen kan de behandeling zelfs pijnverminderend werken. Het is belangrijk om te overleggen met een van onze experts als je bezorgd bent over pijn tijdens de behandeling.

Hoeveel behandelingen met de EPTE ongeveer nodig zijn, kan sterk variëren afhankelijk van de aard en ernst van je klachten. Sommige mensen kunnen baat hebben bij slechts één of twee behandelingen, terwijl anderen meerdere behandelingen nodig kunnen hebben om resultaten te zien. Wij zullen met je bespreken hoeveel behandelingen verwacht worden dat je nodig hebt en hoe vaak de behandelingen plaats zullen vinden.

EPTE therapie kan helpen bij een verscheidenheid aan klachten en indicaties, zoals spier- en gewrichtspijn, chronische pijn, ontstekingen en stijfheid. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het versnellen van het herstel van beschadigde spieren en gewrichten. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere fysiotherapiebehandelingen, zoals oefentherapie en manuele technieken.

Er zijn ook enkele nadelen aan EPTE therapie, zoals het risico op huidirritatie of infectie bij het gebruik van naalden of elektroden. Houd er ook rekening mee dat EPTE therapie niet voor iedereen geschikt is en dat het belangrijk is om te overleggen met je fysiotherapeut of de behandeling geschikt is voor jou.

Voordelen van EPTE:

  • Kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen
  • Kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie
  • Kan helpen bij het versnellen van het herstel van beschadigde spieren en gewrichten
  • Kan gebruikt worden in combinatie met andere fysiotherapiebehandelingen

Nadelen van EPTE:

  • Kan een kleine hoeveelheid pijn veroorzaken tijdens de behandeling
  • Er is een risico op huidirritatie of infectie bij het gebruik van naalden of elektroden
  • EPTE is niet voor iedereen geschikt en het is belangrijk om te overleggen met onsof de behandeling geschikt is voor jou

Over het algemeen wordt EPTE therapie vergoed door de zorgverzekeraar. Het is wel belangrijk om te checken wat je verzekering precies vergoedt en of er een eigen bijdrage van toepassing is.

Als je in de omgeving van Tilburg woont en op zoek bent naar EPTE therapie, maak dan direct dan een afspraak bij één van onze praktijken.

EPTE hielspoor

EPTE is een innovatieve behandelmethode voor hielspoor, een pijnsyndroom dat voornamelijk voorkomt aan de onderkant van de voet. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven om de precieze locatie van de hielspoor te bepalen. Vervolgens wordt er een dunne naald ingebracht op deze plek, waarbij elektrolyse wordt toegepast om de hielspoor te verwijderen.

De behandeling is minimaal invasief en kan meestal in één sessie worden voltooid. Het voordeel hiervan is dat het herstel sneller verloopt en er minder pijn en zwelling achterblijft. Bovendien kan de behandeling ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, wat het comfort voor de patiënt verhoogt.

Echogeleide percutane therapeutische elektrolyse is een effectieve behandelmethode voor hielspoor en kan helpen om de pijn en het ongemak te verminderen, zodat mensen weer comfortabel kunnen lopen en deelnemen aan hun dagelijkse activiteiten. Als u last heeft van hielspoor, is het zeker de moeite waard om naar deze behandelmethode te kijken.

EPTE peesklachten

Peesklachten kunnen erg hinderlijk zijn, vooral als ze het moeilijk maken om deel te nemen aan dagelijkse activiteiten. Gelukkig kan echogeleide percutane therapeutische elektrolyse een effectieve behandeling zijn voor mensen met peesproblemen.

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven om de precieze locatie van de beschadigde pees te bepalen. Vervolgens wordt er een dunne naald ingebracht op deze plek, waarbij elektrolyse wordt toegepast om de beschadigde peesweefsel te verwijderen. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren.

Echogeleide percutane therapeutische elektrolyse is een minimaal invasieve behandeling en kan meestal in één sessie worden voltooid. Het herstel is daardoor vaak sneller en er is minder pijn en zwelling na de behandeling. Bovendien kan de behandeling ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, wat het comfort voor de patiënt verhoogt.

Als u last heeft van peesklachten, is echogeleide percutane therapeutische elektrolyse wellicht een behandeloptie om te overwegen. Het kan helpen om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren, zodat u weer comfortabel kunt deelnemen aan uw dagelijkse activiteiten. Enkele voorbeelden van peesklachten zullen hieronder worden benoemd.

EPTE tenniselleboog

Tenniselleboog, ook wel epicondylitis lateralis genoemd, is een pijnsyndroom dat voornamelijk voorkomt aan de buitenkant van de elleboog. Het kan worden veroorzaakt door overbelasting van de spieren en pezen in de onderarm, wat leidt tot ontsteking en pijn. Gelukkig kan echogeleide percutane therapeutische elektrolyse een effectieve behandeling zijn voor mensen met een tenniselleboog.

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van echografie om de precieze locatie van de ontsteking te bepalen. Vervolgens wordt er een dunne naald ingebracht op deze plek, waarbij elektrolyse wordt toegepast om de ontsteking te verwijderen. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren.

Echogeleide percutane therapeutische elektrolyse is een minimaal invasieve behandeling en kan meestal in één sessie worden voltooid. Het herstel is daardoor vaak sneller en er is minder pijn en zwelling na de behandeling. Bovendien kan de behandeling ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, wat het comfort voor de patiënt verhoogt.

Als u last heeft van een tenniselleboog, is echogeleide percutane therapeutische elektrolyse wellicht een behandeloptie om te overwegen. Het kan helpen om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren, zodat u weer comfortabel kunt deelnemen aan uw dagelijkse activiteiten.

EPTE achillespeesontsteking

Achillespeesontsteking kan erg hinderlijk zijn, vooral als het moeilijk maakt om te lopen of te sporten. Gelukkig kan echogeleide percutane therapeutische elektrolyse een effectieve behandeling zijn voor mensen met achillespeesontsteking.

Ben jij dus op zoek naar een fysiotherapeut in Tilburg voor een EPTE behandeling? Neem dan contact op met één van onze praktijken of maak direct online een afspraak.

Vragen over deze behandelmethode?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!