Heupklachten fysiotherapie

Home » Behandelingen » Heupklachten fysiotherapie

Heb je heupklachten of pijn aan je heup? Bij Fysi Tilburg doen we er alles aan om je er vanaf te helpen.

Vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op, we staan je graag te woord.

Wat zijn heupklachten?

Heupklachten komen veel voor. Ze kunnen variëren van licht ongemak tot serieuze pijn en mensen van allerlei leeftijden kunnen er last van krijgen, dus jij ook. Als je heupklachten hebt, merk je dat je mobiliteit wordt beperkt of dat je kwaliteit van leven zelfs wordt beïnvloed. Bij Fysi Tilburg helpen we je graag om de oorzaken te achterhalen en de klachten te verminderen. Dat doen we aan de hand van een persoonlijk behandelplan en een therapie die specifiek voor jou het beste is.

Hoe kun je heupklachten krijgen?

Heupklachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Vaak ontstaan de klachten door overbelasting, een verkeerde houding of (sport)blessures. Ook langdurig verkeerd bewegen kan de heup beschadigen, terwijl je door te vallen een heupfractuur kunt oplopen. Daarnaast spelen leeftijd en genetische factoren een rol, omdat ze de slijtage van het heupgewricht kunnen versnellen. Denk aan artrose, wat vooral bij oudere volwassenen veel voorkomt. Het kraakbeen in het heupgewricht verslechtert dan geleidelijk, waardoor je pijn en stijfheid voelt.

Verschillende therapieën voor heupklachten in Tilburg

Als je last hebt van heupklachten, kun je in onze praktijk in Tilburg kiezen uit een aantal therapieën om verlichting en verbetering te brengen. Dat kan oefentherapie zijn, met speciale oefeningen om de spieren rondom het heupgewricht te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Maar je kunt ook denken aan manuele therapie, revalidatie na een operatie of pijnmanagement met technieken zoals warmte- en koudebehandelingen. Daarnaast kunnen we je helpen om je heupklachten beter te beheersen, bijvoorbeeld door tips en adviezen over houding, ergonomie en levensstijl.

Vragen over deze behandelmethode?

Welke therapie we samen ook kiezen, we doen ons best om een optimaal resultaat te bereiken in zo min mogelijk behandelingen. Wil je meer weten? Bel dan naar +31 (0)13 543 58 41 (praktijk Wilhelminapark) of +31 (0)13 303 60 01 (praktijk Wandelbos). Of maak gewoon direct een afspraak.

Vragen over deze behandelmethode?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!