Fysiotherapie voor heup- en knieartrose

Home » Behandelingen » Fysiotherapie voor heup- en knieartrose

Ben je op zoek naar een fysiotherapeut voor jouw heup- of knieartrose? Wij helpen je graag verder. Neem contact op of plan online een afspraak in!

Vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op, we staan je graag te woord.

Artrose is een vorm van artritis die voornamelijk voorkomt in de knieën en heupen. Het is een chronische aandoening waarbij het kraakbeen in de knie of heup steeds verder afbreekt, wat leidt tot pijn, stijfheid en beperking van de beweeglijkheid. 

Veel mensen denken dat heup- of knieartrose alleen voorkomt bij oudere mensen, maar dat is niet het geval. Hoewel het waar is dat het risico op heup- of knieartrose toeneemt naarmate we ouder worden, kan het ook voorkomen bij jongere mensen als gevolg van een ongeval of ziekte. 

Een van de belangrijkste manieren om knieartrose te beheren, is het uitoefenen van regelmatige fysiotherapie oefeningen die gericht zijn op het versterken van de knieën en heupen. Dit kan helpen om de belasting op de knieën of heupen te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Het is ook belangrijk om gezonde gewoontes aan te nemen, zoals het eten van een gezonde voeding en het beperken van het gebruik van tabak en alcohol. 

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor heup- of knieartrose, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Fysiotherapie kan helpen om pijn te verminderen en de beweeglijkheid van het heup- of kniegewricht te verbeteren door middel van oefeningen en technieken om de spieren rond het gewricht te versterken. Deze oefeningen kunnen ook helpen om het risico op valpartijen te verminderen, wat belangrijk is omdat artrose in de heup of knie vaak gepaard gaat met een verminderd evenwichtsvermogen. 

Bovendien kan fysiotherapie ook helpen bij het ontwikkelen van een oefenprogramma dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Dit kan ervoor zorgen dat de patiënt in staat is om op een veilige en effectieve manier te blijven bewegen, wat op zijn beurt kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Bij Fysi in Tilburg zijn we gespecialiseerd in dit soort type behandelingen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je door middel van een op maat gemaakt traject minder pijn zal ervaren. Wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op of plan direct online een afspraak in.

Vragen over deze behandelmethode?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!