Hoofdpijnklachten fysiotherapie

Home » Behandelingen » Hoofdpijnklachten fysiotherapie

Heb je last van hoofdpijnklachten? Bij Fysi Tilburg zetten we ons graag in om er effectief iets aan te doen.

Vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op, we staan je graag te woord.

Wat zijn hoofdpijnklachten?

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende aandoeningen wereldwijd. Miljoenen mensen hebben er dagelijks mee te maken en je komt het tegen in allerlei varianten. Soms zijn de klachten licht, maar ze kunnen ook zo hevig zijn dat ze je leven danig verstoren. Bij Fysi Tilburg hebben we genoeg ervaring in huis om gericht te zoeken naar de oorzaken en jou te helpen de klachten onder controle te krijgen en jpuw kwaliteit van leven te verbeteren. Daarbij maken we een persoonlijk behandelplan en een therapie die het beste bij jou past.

Hoe kun je hoofdpijnklachten krijgen?

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. De meeste mensen komen bij ons met spanningshoofdpijn of migraine. Spanningshoofdpijn (de meest voorkomende vorm van hoofdpijn) wordt vaak primair veroorzaakt door spierspanning in de nek en schouders door stress, langdurig zitten of een slechte lichaamshouding. Dit beperkt de bloedtoevoer naar de hersenen, wat tot hoofdpijn kan leiden. Bij migraine (die vaak samengaat met met misselijkheid, braken en overgevoeligheid voor licht en geluid) spelen andere oorzaken een rol, zoals veranderingen in de bloedvaten en de hersenen en abnormale activiteit van bepaalde neurotransmitters.

De beste therapieën voor hoofdpijnklachten in Tilburg

Bij Fysi Tilburg kunnen we je met een aantal therapieën helpen bij jouw hoofdpijnklachten, zeker als die te maken hebben met spierspanning of houdingsproblemen. Zo kunnen we spanningen in de nek- en schouderspieren verminderen door manuale therapie en speciale massagetechnieken. Soms is houdingscorrectie de perfecte oplossing, waarbij we kijken naar de juiste houding en ergonomische aanpassingen. Ook oefentherapie kan veel verlichting brengen. En we adviseren regelmatig over de levensstijl,  waaronder stressmanagement en slaaphygiëne.

Vragen over deze behandelmethode?

Bij Fysi Tilburg streven we altijd naar een optimaal resultaat in zo min mogelijk behandelingen. Wil je meer weten? Bel dan naar +31 (0)13 543 58 41 (praktijk Wilhelminapark) of +31 (0)13 303 60 01 (praktijk Wandelbos). Of maak gewoon direct een afspraak.

Vragen over deze behandelmethode?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!