Shockwave therapie bij achillespees klachten

Home » Blog » Shockwave therapie bij achillespees klachten
Wil jij graag voor deze klachten behandeld worden? Shockwave therapie kan verlichting bieden bij achillespees klachten!

Achillespees tendinopathie is een langdurige pijnklacht aan de achillespees die veel voorkomt bij hardlopers, maar ook bij mensen die niet sporten kunnen deze klachten veel voor komen. Wil jij graag voor deze klachten behandeld worden? Shockwave therapie kan verlichting bieden bij achillespees klachten!

Hoe ontstaat een achillespees ontsteking?

De oorzaak van deze klacht kan vaak hetzelfde zijn als alle andere peesklachten. Vaak heeft dit te maken met een overbelasting. Dit kan zijn doordat iemand zonder training 10 km te gaan hardlopen of het verkeerde schoeisel gedragen heeft.

Als u al langer klachten heeft aan de achillespees kan het zijn dat er ook sprake is van kalk in de pees of een ontsteking is van de slijmbeurs. Vaak is er een plaatselijke verdikking te voelen in de pees, dit is het gedeelte waar de verstoring in de pees aanwezig is.

Achillespees klachten

Deze klachten presenteren zichzelf als volgt:

– Lichte pijnklachten in de achillespees die vaak weer wegtrekken;
– Pijn of gevoeligheid bij het afrollen van de voet tijdens het lopen;
– Pijn of stijfheid in de ochtend bij het opstaan.

Achillespeesontsteking behandelen door middel van shockwave therapie

Een achillespeesklacht is vaak goed te behandelen met shockwave therapie. Allereerst is het belangrijk om een echo te maken om te zien wat de huidige staat is van de pees. Op deze manier kunnen we inschatten hoe lang het behandeltraject gaat duren en of er geen andere oorzaken zijn voor de pijn.

Vaak zullen we de shockwave behandeling 4 tot 8 keer inzetten, totdat het probleem is opgelost. Het effect van de shockwave therapie zal worden versterkt door de oefeningen die wij hieraan toevoegen.

Wil jij behandeld worden aan jouw achillespeesklachten door middel van shockwavetherapie? Neem dan contact op!

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!