Welke behandeling werkt bij nekklachten?

Home » Blog » Welke behandeling werkt bij nekklachten?
Heb je last van nekklachten? Dat is heel vervelend. Misschien zit je nek al langer ‘vast’ en kun je niet (goed) naar links en rechts kijken. Of wellicht heb je nekpijn met pijn in de bovenrug en schouders. De nekklachten kunnen met de juiste behandeling worden verholpen. Het is raadzaam om langs te gaan bij […]

Heb je last van nekklachten? Dat is heel vervelend. Misschien zit je nek al langer ‘vast’ en kun je niet (goed) naar links en rechts kijken. Of wellicht heb je nekpijn met pijn in de bovenrug en schouders. De nekklachten kunnen met de juiste behandeling worden verholpen. Het is raadzaam om langs te gaan bij een fysiotherapiepraktijk. Je wilt natuurlijk dat de pijn verdwijnt en niet meer terugkeert. Bij Fysi Tilburg onderzoeken we de oorzaak van je nekklachten. Zo kunnen we een passende behandelmethode kiezen en ervoor zorgen dat je pijn verdwijnt. Ontdek welke diverse behandelingen we bij deze pijnklachten aanraden.

Nekklachten in het kort uitgelegd

Nekklachten bestaan vaak uit een zeurende pijn die plots of geleidelijk ontstaat. In de meeste gevallen verdwijnt de nekpijn weer binnen een paar weken. De klachten kunnen ervoor zorgen dat je je hoofd minder goed kunt draaien, wat autorijden en fietsen erg lastig maakt. Ook kun je last hebben van hoofdpijn of straalt de pijn uit naar andere lichaamsdelen. Soms belemmeren de nekklachten je in het dagelijks leven en dan is het tijd voor een behandeling bij een fysiotherapeut. Onze fysiotherapeuten onderzoeken de nekpijn, geven advies en leren je bepaalde oefeningen uit te voeren. Met deze oefeningen kun jij ervoor zorgen dat de nekklachten verdwijnen.

Manuele therapie als behandeling bij nekklachten

Onze therapeuten kunnen manuele therapie aanraden als behandeling bij nekklachten. Bij deze behandelmethode onderzoekt de manueel therapeut de oorzaak van jouw klachten. Er wordt een diagnose gesteld en op basis daarvan wordt er een behandeltraject bepaald. Vaak komen manipulaties (het kraken van de wervelkolom) terug als gekozen techniek. Dit voelt op het moment zelf een beetje onprettig, maar zorgt er wel voor dat je pijn wordt verholpen en je weer vrijer kunt bewegen. Uiteraard gebeurt dit kraken door een hiervoor opgeleide therapeut die weet hoe deze techniek moet worden uitgevoerd. Ook worden er meerdere facetten van fysiotherapie benut, zodat we een langetermijnoplossing kunnen aanbieden.

Dry needling helpt je van je nekpijn af

Een andere behandeling die kan helpen tegen nekklachten, is dry needling. Dit is een pijnvrije behandelmethode, al vinden sommige mensen het niet altijd een fijn gevoel. Spieren worden aangeprikt, waardoor deze kort verkrampen. Vervolgens ontspannen de spieren zich erna. Het kan zo zijn dat de aangeprikte spieren in je nek even heel vermoeid aanvoelen, maar dit gevoel trekt vaak al snel weg. Wat zijn de voordelen van deze behandelmethode bij nekpijn?

  • Snelle behandelmethode
  • Effecten merk je vrij snel
  • Goed bewegen kan binnen korte tijd weer
  • Mogelijkheid om plaatsen te behandelen, waar men zonder naald niet bij kan
  • Kracht in je nek is snel terug

Beweeg weer vrij net zoals voorheen

Pijn in je nek is vervelend. Daar wil je zo snel mogelijk van afkomen. Die nekklachten belemmeren je in het dagelijks leven, waardoor je niet zo fijn kunt bewegen en sporten. Terwijl je dat juist wél graag doet. Maak een afspraak met onze fysiotherapeut in Tilburg voor een juiste en gerichte behandeling tegen jouw nekklachten. We zien je aanvraag verschijnen via info@fysi.nl of door te bellen/appen naar +31 (0)13 543 58 41.

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!