GLA: D voor artrose

Home » Behandelingen » GLA: D voor artrose

GLA: D is een behandelprogramma voor mensen met heup- en knieartrose. Wil je dit programma volgen? Wij helpen je graag verder. Neem contact op of plan online een afspraak in!

Vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op, we staan je graag te woord.

Artrose is een vaak voorkomende aandoening in Nederland en heeft een grote invloed op het dagelijks leven. Artrose betreft het hele gewricht, maar vooral het kraakbeen wordt aangetast. Dit is een natuurlijke schokdemper in ons lichaam die helpt om de gewrichten soepel te laten bewegen. Wanneer iemand artrose heeft begint het kraakbeen na verloop van tijd af te breken. Als dit gebeurt kan dit zorgen voor pijn, stijfheid en moeite met bewegen. Dit gaat vaak gepaard met een gevoel van instabiliteit en/of moeite met bijvoorbeeld hurken en traplopen.

Wanneer u deze klachten heeft, kan GLA: D een oplossing voor u zijn. GLA: D staat voor Good Life with osteoArthritis in Denmark en is een behandelprogramma voor mensen met heup- en knieartrose. Dit succesvolle programma is ontwikkeld op de universiteit in Denemarken en verspreidt zich nu over fysiotherapiepraktijken in Nederland.

GLA: D behandelprogramma

Het bestaat uit een deel voorlichting en een oefenprogramma. Tijdens het oefenprogramma gaat u werken aan het versterken van de spieren rondom de heup en de knie, maar ook aan de beweeglijkheid wordt gewerkt. Dit doet u in groepsverband samen met uw fysiotherapeut, uiteraard worden de oefeningen hierbij afgestemd op uw belastbaarheid. Het doel hiervan is om de kwaliteit van leven te verbeteren en een operatie uit te stellen of zelfs volledig vermijden.

Bij Fysi zijn onze praktijken aangesloten bij het GLA: D netwerk: www.gladnederland.nl

Bij Fysi in Tilburg zijn we gespecialiseerd in dit soort type behandelingen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je door middel van een op maat gemaakt traject minder pijn zal ervaren. Wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op of plan direct online een afspraak in.

Vragen over deze behandelmethode?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!