Schouderklachten fysiotherapie

Home » Behandelingen » Schouderklachten fysiotherapie

Schouderklachten kunnen goed worden verholpen door juiste fysiotherapie. Bij onze fysiopraktijken in Tilburg zijn we gespecialiseerd in het verminderen en verhelpen van schouderpijn. Wil jij geholpen worden? Neem dan direct contact op!

Vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op, we staan je graag te woord.

Schouderklachten kunnen goed worden verholpen door juiste fysiotherapie. Als je pijn hebt in je schouders, kun je hierdoor flink worden belemmerd. Het is namelijk niet aantrekkelijk om te gaan sporten en met je armen veel te bewegen. Bij onze fysiopraktijken in Tilburg zijn we gespecialiseerd in het verminderen en verhelpen van schouderpijn. Aan de hand van jouw schouderklachten, stellen we een persoonlijk behandelplan voor fysiotherapie op. Dit doen we door de oorzaak van de pijn in je schouders te achterhalen en jou gerichte oefeningen te geven. Samen zorgen we ervoor dat je elke week wat minder last hebt van de klachten in je schouders.

Wat zijn schouderklachten?

Klachten in je schouder kunnen geleidelijk of acuut ontstaan. Schouderklachten kunnen namelijk diverse oorzaken hebben, waardoor er ook verschillende fysiotherapie behandelingen bestaan. Je kunt bij schouderpijn last hebben van pijn in en rond je schoudergewricht, schouderbladen, nek, elleboog of vingers. Vaak komt het voor dat ook je bovenarm pijn doet. Ontzettend vervelend, maar er valt wel wat aan te doen. Werk samen met een van onze professionele fysiotherapeuten en ga voor schouders zonder pijn. 

Hoe ontstaan schouderklachten?

Als je jouw schouderklachten met fysiotherapie wilt verhelpen, is het belangrijk om te weten hoe jouw klachten zijn ontstaan. Er zijn diverse oorzaken die te maken kunnen hebben met jouw schouderpijn. Denk hierbij aan:

  • Overbelasting
  • Een schouder die veel uit de kom gaat
  • Nekklachten
  • Werk waarbij je jouw armen boven je hoofd houdt
  • Artrose
  • Zwaar til- of duwwerk
  • Je leeftijd: hoe ouder je wordt, hoe minder gesmeerd je gewrichten zijn 
  • Spanningen

Afhankelijk van de oorzaak van je schouderpijn, kunnen we jouw klachten verminderen of verhelpen. Soms is het helaas niet mogelijk om alle schouderklachten te verhelpen met behulp van fysiotherapie. Door middel van echografie kunnen we wel het probleem in kaart brengen en jou doorverwijzen naar de juiste zorgprofessional die jou wel kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuis. Samen zullen we ons uiterste best doen om jou zo pijnvrij mogelijk te kunnen laten bewegen en te sporten. 

Laat jouw schouderklachten verminderen met gerichte fysiotherapie in Tilburg

Door middel van fysiotherapie gaan we jouw schouderklachten verhelpen of verminderen. Eerst onderzoeken we de oorzaak van de pijn in je schouders. Is deze vastgesteld? Dan is het tijd om met jou te overleggen over de verschillende behandelmogelijkheden. We stellen namelijk altijd in overleg met onze patiënt het behandelplan op. Jij moet je er immers ook goed bij voelen. Fysiotherapiebehandelingen die mogelijk zijn, zijn onder meer:

Wil je het precieze behandelplan weten? Kom dan op intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten. Zo kunnen we een persoonlijke behandeling voor jou opstellen.

Plan een afspraak in met onze fysio en reken af met jouw schouderklachten

Verminder jouw schouderklachten met gerichte fysiotherapie bij Fysi Tilburg. Dankzij de gekozen behandeling vermindert jouw schouderpijn en in het beste geval verdwijnt deze zelfs helemaal. Wij zijn altijd op de hoogte van de meest actuele behandelmethodes, zodat we jou goed kunnen behandelen. Maak online een afspraak bij een van onze Tilburgse praktijken en werk samen met een van onze fysiotherapeuten aan jouw herstel. Op naar vrijer en pijnloos bewegen, werken en sporten!

Vragen over deze behandelmethode?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!