Fysiotherapie rondom corona

Home » Blog » Fysiotherapie rondom corona
In de afgelopen maanden zijn voor iedereen die fysiotherapeutische zorg nodig had, de behandelingen, door de coronacrisis en de hierop volgende maatregelen, anders verlopen. Onze praktijk was gesloten en hierdoor is veel (reguliere) zorg noodgedwongen uitgesteld.

Gelukkig zijn inmiddels een aantal maatregelen versoepeld en vanaf begin mei zijn onze deuren weer geopend. Onder strikte voorwaarden, dat wel. In onze praktijk hebben dan ook alle noodzakelijke maatregelen genomen die beschreven zijn in een door het RIVM, het Keurmerk en de branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Maar wat houdt dit in de praktijk in?

De maatregelen in de praktijk

  • Allereerst hebben we alle ruimtes zo ingericht dat er altijd anderhalve meter afstand kan worden gehouden.
  • Daarnaast wordt iedereen die symptomen heeft die lijken op corona, zoals hoesten, niezen, koorts of keelpijn, gevraagd niet naar de praktijk te komen. Ook niet als deze symptomen het gevolg zijn van hooikoorts. In de wachtkamer kan men het verschil niet zien.
  • Er mogen maximaal twee personen tegelijkertijd in de wachtruimte plaatsnemen. Iedereen wordt gevraagd om precies op tijd voor de afspraak te komen. Ook wordt gevraagd om alleen te komen, tenzij dit niet mogelijk is. Gebruik bij binnenkomst en ook bij het weggaan, altijd de handdesinfectie, die goed zichtbaar in de praktijk aanwezig is.
  • Zorg dat je, als dat nodig is, thuis omgekleed bent en neem altijd een eigen handdoek mee.
  • Bij fysieke handelingen, waarbij we binnen anderhalve meter contact hebben, draagt de therapeut altijd handschoenen en een mondkapje.
  • Bij het inplannen van je afspraak zullen wij je eerst een aantal vragen stellen over je gezondheid.
  • Ben je langer dan drie maanden niet geweest of ben je een nieuwe patiënt dan krijg je een telefonisch intakegesprek waarna bekeken wordt of behandeling in de praktijk voor jou een goede oplossing is. Veiligheid staat altijd voorop.

In onze praktijk gaan we uiterst zorgvuldig te werk om voor iedereen de kans op een besmetting te minimaliseren. Dit betekent dat we een flink aantal maatregelen hebben genomen en dat we van jou ook verwachten dat je deze maatregelen respecteert en hieraan actief bijdraagt.

Alleen samen komen we deze crisis te boven.

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!