Medical taping als effectieve behandeling tegen hielspoor

Home » Blog » Medical taping als effectieve behandeling tegen hielspoor
Medical taping werkt heel goed tegen hielspoor. Eén van onze fysiotherapeuten neemt je graag mee in het verhaal van deze behandeling

Jij hebt last van hielspoor en wilt dit het liefst zo snel mogelijk laten behandelen. Dit doet namelijk pijn bij het staan en lopen. Zo kan deze pijn jou best belemmeren in het dagelijks leven. Belangrijk is dat deze pijn onder de hiel gericht wordt aangepakt. Medical taping werkt gelukkig heel goed tegen hielspoor. Deze vorm van tapen bieden we aan bij Fysi Tilburg, zodat het herstel zo vlot mogelijk verloopt. Een van onze fysiotherapeuten neemt je graag mee in het verhaal van deze behandeling. 

Wat is hielspoor?

Medical taping helpt bij hielspoor. Maar wat is hielspoor eigenlijk? Bij hielspoor heb je last van pijn onder je hiel. Waarschijnlijk is jouw hielspoor ontstaan door te lange of veel spanning op de pees onder je voet. Dit kan het resultaat zjin van te veel of juist te weinig beweging. Deze pijn is vooral sterk aanwezig als je staat of loopt. Ontzettend vervelend, want zo kun je niet genieten van jouw dagelijkse wandeling door het boos of dat hardlooprondje waar je zoveel plezier aan beleeft. 

Ook als je heerlijk hebt geslapen en net wakker wordt en opstaat, kun je enorm veel pijn ervaren. Zo ben je direct wakker, want grote kans dat het voelt alsof er met scherpe messen in je voet wordt gestoken. Klinkt niet fijn en dat is het ook absoluut niet.

Wat werkt er tegen pijn onder je hiel?

Hielspoor kan best wat maanden aanhouden. Voor een snelle verlichting van je pijn, kunnen we medical taping adviseren. Verder is het onwijs belangrijk dat je de juiste schoenen draagt. Deze schoenen moeten precies passen bij jouw voeten, zodat je voeten op de juiste manier ondersteund worden. Ook is het van belang dat je niet te veel achter elkaar loopt of staat. Bewegen is gezond, maar te veel bewegen is ook niet goed. Op zulke momenten zul je namelijk merken dat je extra veel pijn ervaart.

Hoe werkt medical taping bij hielspoor?

Kom je bij onze fysiopraktijk langs met je pijnklachten? Dan kan het zijn dat we kiezen voor medical taping bij jouw hielspoor. Dit is namelijk een gemakkelijke en laagdrempelige manier om jouw pijn te verlichten. Met deze manier van tapen wordt je hiel namelijk ondersteund. Bij Fysi Tilburg gebruiken we CureTape. Dit is een medical tape die net zo goed kan rekken als je huid. Zo ontstaat er een soort tweede huid aan de onderkant van je hiel en voel je de tape nauwelijks zitten. 

Ga jouw hielspoor tegen en geniet weer van iedere stap die je zet

In onze praktijken in het Wandelbos en het Wilhelminapark verwelkomen we je graag op afspraak. Heb je interesse in medical taping als behandeling tegen jouw hielspoor? Maak dan gerust een afspraak bij onze fysiotherapie praktijk in Tilburg. Samen werken we toe naar een hiel die geen pijn meer doet. We onderzoeken de oorzaak van de pijn die je ervaart onder je hiel, zodat we je goed kunnen behandelen en adviseren. De weg naar pijnvrij lopen, lijkt misschien lang, maar is het zeker waard om te bewandelen. Neem contact met ons op door te bellen of te appen naar +31 (0)13 543 58 41 of door een e-mail te sturen naar info@fysi.nl.

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!