Pijn in de heup na het sporten

Home » Blog » Pijn in de heup na het sporten
Ervaar jij pijn in je heup na het sporten? Onze sportfysiotherapeut legt jt alles uit op het gebied van pijn in je heupen.

Sporten is goed voor je. Het is een vorm van ontspanning, je kunt even al jouw gedachten op een rijtje zetten en je wordt er fitter door. Pijn in de heup na het sporten is echter wel een probleem. Het is zeker niet de bedoeling om pijn te krijgen door flink te bewegen (spierpijn is natuurlijk wel helemaal prima). Wat je het best kunt doen als deze pijnklachten opspelen? De sportfysiotherapeut van Fysi Tilburg legt je alles uit op het gebied van pijn in je heupen.

Wat is de oorzaak van pijn in de heup na het sporten?

Wees gerustgesteld: je bent zeker niet de enige die soms pijn in de heup heeft na het sporten. Wel is het belangrijk om de oorzaak van de pijn vast te stellen. Zodra jij de oorzaak van jouw heupklachten weet, kun je deze namelijk gericht aanpakken. Grote kans dat jij zelf geen dokter of fysiotherapeut bent. Maar je kunt wel bij jezelf nagaan vanaf welk moment jij last kreeg van pijnklachten en bij welke bewegingen deze pijn erger wordt. Oorzaken die pijn in je heupen tot gevolg kunnen hebben, zijn onder andere:

  • Verschil in beenlengte
  • Ontsteking van het gewricht in de heup
  • Artrose van de heup
  • (te) Veel sporten
  • Een heupoperatie
  • Een val op de heup

Waar zit de pijn in je heup(en)?

Misschien heb je de oorzaak geconstateerd. Uiteraard is het niet erg als dit niet lukt, want er zijn professionals die jou hiermee kunnen helpen. Probeer, voor je bij de fysiotherapeut langsgaat, te voelen waar jij de pijn in de heup vooral voelt na het sporten. Is dit aan de voorkant van je heup? Diep in je lies? Of voel je de pijn meer aan de zijkant? De plek van de pijn is ontzettend handig om te weten, omdat dit het eenvoudiger maakt een oorzaak vast te stellen.

Werk samen met een fysiotherapeut en laat de pijn verdwijnen

De kans is groot dat de pijn in de heup na het sporten opgelost kan worden. Hiervoor werk je het best samen met een fysiotherapeut van Fysi Tilburg. Wij bieden diverse behandelingen aan, waardoor de pijn kan verminderen tot helemaal verdwijnen. Welke behandeling wij het best kunnen aanbieden, hangt grotendeels af van de oorzaak van jouw heuppijn. Daarom maakt onze fysio graag eerst kennis met je om de pijnoorzaak te achterhalen. Op basis daarvan kan het zijn dat we podotherapie, sportfysiotherapie of fysiotherapie voor heupartrose aanraden. Door gericht oefeningen te doen en eventueel zooltjes te dragen, verlicht je de pijn enorm. Zo kun jij uiteindelijk weer (hoogstwaarschijnlijk) pijnvrij bewegen en sporten!

Maak een afspraak met onze ervaren (sport)fysiotherapeuten

Tijd om van jouw pijnklachten verleden tijd te maken. Loop niet langer door met pijn in de heup na het sporten, maar maak een afspraak met onze fysiotherapeut in Tilburg. Wij ontvangen je graag in een van onze praktijken, zodat we jou goed kunnen helpen. We zijn te bereiken door een e-mail te sturen naar info@fysi.nl of door te bellen of te appen naar +31 (0)13 543 58 41.

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!