Wat te doen als het in je rug schiet?

Home » Blog » Wat te doen als het in je rug schiet?
Wat te doen als het in je rug schiet? Lees er meer over in onze blog.

Je kent het vast wel. Je bent lekker gewichten aan het tillen. Of misschien buk je om je zware boodschappentassen op te kunnen ruimen. Wellicht zit je al een tijdje in jouw favoriete leesstoel en sta je op. En dan voel je het. De pijn schiet in je rug. Iedere beweging is er één te veel en doet ontzettend veel pijn. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van deze pijn af. Maar wat te doen als het in je rug schiet? Onze fysiotherapeut legt je uit wat je het best kan doen als het in je rug is geschoten.

Hoe kan het in je rug schieten?

Voorkomen is beter dan genezen. Toch zoek jij nu naar antwoorden op wat te doen als het in je rug schiet. Daar komen we zo op. Liever voorkom je deze pijn in je rug uiteraard. Het in je rug schieten kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het komen door:

  • Een verkeerde beweging
  • Te weinig lichaamsbeweging
  • Verkeerd of te zwaar tillen
  • Een verkeerde houding
  • Het maken van een plotselinge beweging
  • Slijtage door ouderdom

Laat je echter niet misleiden door het laatstgenoemde punt. Ook bij jonge mensen kan het namelijk in de rug schieten. Hoe dat komt? Grote kans dat jij de oorzaak van je acute rugpijn in het bovenstaande lijstje ziet staan.

Wat te doen als het in je rug schiet? Deze tips helpen je!

Het kan geen kwaad als het in je rug schiet. Toch is het behoorlijk vervelend. Deze acute rugpijn kan zo’n zes weken aanhouden, al verdwijnt de pijn bij de meeste mensen een stuk sneller. Goed. Het is in je rug geschoten. Wat te doen als het in je rug schiet? Probeer wel te blijven bewegen. Je eerste reactie is om dit te vermijden, maar dit zorgt er juist voor dat de pijn langer aanhoudt. Het kan geen kwaad om een pijnstiller als paracetamol te slikken. Zo haal je de ergste pijn weg.

Ook is het verstandig om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. De kans is namelijk enorm aanwezig dat het in je rug is geschoten door een verkeerde houding of zwakke rugspieren. In deze gevallen is het belangrijk dat je hier iets aan doet. Bij Fysi Tilburg kunnen wij jou hier gericht bij helpen.

Fysiotherapie als het in je rug is geschoten

Bij onze vestigingen in het Wilhelminapark en Wandelbos ben je welkom voor gerichte fysiotherapie. Een van onze fysio’s onderzoekt jouw rug en bespreekt de (eventuele) oorzaak van de rugpijn. Wat er wordt gedaan als het in je rug schiet, hangt namelijk grotendeels af van de oorzaak ervan. Tijdens de rugpijn therapie werken we ernaartoe dat het minder snel in je rug kan schieten en jij weer pijnvrij kunt bewegen. Laat maar komen, die volle boodschappentassen!

Maak een afspraak en ga jouw acute rugpijn tegen

Wat te doen als het in je rug schiet? Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten in Tilburg. We helpen je graag bij het bestrijden van de acute rugpijn, zodat je vlot kunt herstellen. Samen gaan we ervoor zorgen dat het in de toekomst een stuk minder snel in je rug kunt schieten. Maak een afspraak in een van onze vestigingen door te bellen of te appen naar +31 (0)13 543 58 41 of door een e-mail te sturen naar info@fysi.nl.

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!