Welke behandeling werkt bij bovenrugpijn?

Home » Blog » Welke behandeling werkt bij bovenrugpijn?
Boven rugpijn is enorm vervelend en kan zorgen voor diverse fysieke klachten. Het is belangrijk om met de juiste behandeling de bovenrug te behandelen. Pijn in de bovenrug komt minder vaak voor dan lage rugklachten, maar is zeker goed tegen te gaan. De kans is groot dat je wordt belemmerd in je bewegen door deze […]

Boven rugpijn is enorm vervelend en kan zorgen voor diverse fysieke klachten. Het is belangrijk om met de juiste behandeling de bovenrug te behandelen. Pijn in de bovenrug komt minder vaak voor dan lage rugklachten, maar is zeker goed tegen te gaan. De kans is groot dat je wordt belemmerd in je bewegen door deze pijn. Ademhalen gaat gepaard met pijn, sporten kan niet meer en je hebt meer last van hoofdpijn/migraine. Dit is onprettig. Tijd voor een bezoek aan de fysio. Onze fysiotherapeut legt uit wat de mogelijke behandelingen zijn bij bovenrugpijn.

Wat is bovenrugpijn en wat zijn de oorzaken?

Bovenrugpijn bestaat uit pijn aan de bovenrug. Vaak voel je de pijn tussen je schouderbladen, maar ook in de buurt van je ribben of onder je nek kun je klachten ervaren. Een verkeerde (werk)houding of eenzijdig gebruik van bijvoorbeeld je armen kan geleidelijk aan leiden tot hoge rugpijn. Ook kan de pijn uitstralen naar de armen, borst of nek en kun je dus vaker last hebben van hoofdpijn. Een paracetamol of andere pijnstiller kan de pijn deels (en maar tijdelijk) wegnemen. Met een gerichte behandeling is het mogelijk om de bovenrugpijn helemaal te laten verdwijnen.

Dry needling werkt bij bovenrugpijn

Een speciale behandeling tegen bovenrugpijn is dry needling. Een van onze fysiotherapeuten prikt bij deze methode de pijnlijke spier(en) aan met een naald. Dit gebeurt op een snelle manier, zodat de rugspieren ontspannen. Soms verkrampt een spier kort bij het aanprikken, wat onprettig kan aanvoelen. Ook voelen spieren vaak heel vermoeid. Geen zorgen, want dat is van korte duur. Voor de fysio de spier(en) aanprikt, word je goed onderzocht. Dry needling is namelijk onderdeel van jouw persoonlijk ontwikkelingsplan en er wordt alleen geprikt in de spieren die de pijnlijke lichamelijke klachten veroorzaken.

Manuele therapie als behandeling tegen hoge rugpijn

Ook bieden we in onze praktijken manuele therapie aan. Dit is een behandeling tegen boven rugpijn waarbij ‘manipulaties’ – oftewel het kraken van de wervelkolom – een belangrijke rol spelen. Uiteraard stelt onze manueel therapeut eerst een scherpe diagnose. Zo kan de oorzaak van jouw bovenrugpijn worden behandeld. Na de manipulaties kun jij vaak al een stuk beter bewegen, nemen andere gevolgen van de pijn af en, het belangrijkste, neemt de pijn zelf aanzienlijk af. 

Zo kun jij al na een paar behandelingen weer fijn bewegen en is zelfs sporten geen moeilijke opgave meer. Klinkt te mooi om waar te zijn nu je zo veel pijn ervaart? Dat is het niet dankzij onze fysiotherapeuten!

Kies voor een pijnvrije bovenrug

Wil je een persoonlijke behandeling tegen die helse bovenrugpijn? Bij Fysi Tilburg staan onze fysiotherapeuten klaar om je te helpen. Iedere patiënt staat bij ons centraal. We behandelen niet alleen je bovenrugpijn, maar achterhalen de oorzaak hiervan. Zo kunnen we definitief afrekenen met jouw pijnklachten. Maak een afspraak met onze fysiotherapeut in Tilburg door te bellen of te appen naar +31 (0)13 543 58 41 of door een e-mail te sturen naar info@fysi.nl.

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!