Knieklachten fysiotherapie Tilburg

Home » Behandelingen » Knieklachten fysiotherapie Tilburg

Wanneer je last hebt van knieklachten, kan fysiotherapie helpen de pijn te verminderen of deze zelfs geheel laten verdwijnen.

Vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op, we staan je graag te woord.

Knieklachten kunnen goed worden verholpen met fysiotherapie bij Fysi Tilburg. Klachten aan je knie zijn onwijs vervelend en belemmeren jou in je dagelijks leven. Het is namelijk een stuk minder aantrekkelijk om te bewegen, laat staan te sporten, als je pijn hebt in je knieën. Vaak zijn de knieklachten niet schadelijk voor je knieën, maar je wilt natuurlijk gewoon pijnvrij kunnen lopen, zitten, hurken en sporten. Bij onze fysiopraktijken in Tilburg hanteren we daarom een persoonlijk behandelplan, waarbij we de oorzaak van jouw pijnklachten achterhalen. Op deze manier kunnen we jou gerichte oefeningen geven en beweeg jij uiteindelijk weer zonder pijn!

Wat zijn knieklachten?

Pijn in je knie kan acuut of geleidelijk ontstaan. Het kan ook zijn dat je niet altijd last hebt van pijnklachten, maar dat je hier met vlagen last van hebt. Vaak gaan knieklachten vanzelf over binnen een paar maanden, waarbij fysiotherapie bij ons in Tilburg het herstelproces wel kan versnellen. Daarbij kun je er in samenwerking met een van onze fysiotherapeuten voor zorgen dat de pijn aanzienlijk wordt verminderd of zelfs helemaal verdwijnt.

Hoe ontstaan knieklachten?

Knieklachten kunnen diverse oorzaken en vormen hebben. Zo kun je een stekende pijn of stijve knieën ervaren. Tijdens het intakegesprek voor fysiotherapie zal de fysiotherapeut eerst de oorzaak van jouw knieklachten proberen te achterhalen. Wellicht weet je zelf al waar de pijn vandaan komt. Dan kan het behandelplan sneller worden opgesteld. 

Jouw kniepijn kan ontstaan door onder andere:

  • Een verkeerde beweging

  • Een verkeerde val

  • Een verrekte knie

  • Een gescheurde kruisband of knieband

  • Een gescheurde meniscus

  • Een knieschijf die uit de kom is (geweest)

  • Andere sportblessures

Soms uit deze pijn zich in een dikke knie, maar jouw knieklachten kunnen ook onzichtbaar zijn. Als je al een tijdje met jouw knieklachten rondloopt, is het verstandig om fysiotherapie in te schakelen bij Fysi Tilburg.

Hoe kun je jouw knieklachten laten behandelen met fysiotherapie bij ons in Tilburg?

Wat voor knieklachten je ook hebt, onze professionele fysiotherapie in Tilburg biedt uitkomst. Vaak ontstaan klachten in de knie door sportblessures. Je overbelast je knieën of maakt een verkeerde beweging. Wellicht loop je verkeerd, waardoor het weefsel in je knie beetje bij beetje is beschadigd. Afhankelijk van de oorzaak van jouw kniepijn, raden we een van de volgende fysiotherapiebehandelingen aan:

  • Sportfysiotherapie: hierbij behandelen we jouw overbelaste gewrichten en spieren én leer je hoe je pijnloos kunt sporten en blessures voorkomt.

  • Shockwave therapie: deze therapie helpt bij het herstellen van beschadigd weefsel in je knieën. We zetten deze vorm van therapie ook in bij peesklachten.

  • Echografie: bij musculoskeletale echografie worden er beelden gemaakt van de knie met als doel om het probleem van binnen te bekijken.

Maak eenvoudig een afspraak en laat jouw knieklachten verdwijnen

Blijf niet langer met je knieklachten lopen, maar maak een afspraak voor fysiotherapie bij onze praktijken in Tilburg. Samen gaan we ervoor zorgen dat jouw kniepijn aanzienlijk vermindert en op den duur misschien zelfs helemaal verdwijnt (afhankelijk van de oorzaak van jouw klachten). Maak online een afspraak, zodat je al snel terechtkunt bij een van onze professionele fysiotherapeuten. 

Vragen over deze behandelmethode?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!