Knieartrose behandelen met de juiste oefeningen

Home » Blog » Knieartrose behandelen met de juiste oefeningen
Last van knieartrose en ben je benieuwd welke oefeningen helpen? Lees alles over de oefeningen die onze fysiotherapeut je aanraadt.

Jij hebt last van artrose in je knie(ën). Dat is onwijs vervelend, omdat het een ziektebeeld is waar geen medicijn voor bestaat. Het kraakbeen in je knie wordt dunner, waardoor je veel pijn en stijfheid kunt ervaren. Dit zorgt ervoor dat het minder leuk en aantrekkelijk wordt om jouw geliefde wandelingen of favoriete sport uit te blijven oefenen. Knieartrose kun je wel heel draaglijk maken door de juiste oefeningen uit te voeren. Hoe gek het ook klinkt, bewegen is het best om te blijven doen als je artrose hebt. Lees alles over de oefeningen die onze fysiotherapeut je aanraadt.

Hoe ontstaat artrose van de knie?

Vooral bij oudere mensen komt artrose voor. Artrose ontstaat namelijk vaak door slijtage en ouderdom. Het kraakbeen gaat met de jaren achteruit en daar is (helaas) vooralsnog geen medicijn voor ontwikkeld. Wij zien veel oudere patiënten in onze praktijk langskomen. De pijn die knieartrose veroorzaakt, kan namelijk worden verlicht en geremd door diverse oefeningen. Maar laat je niet misleiden door te denken dat artrose enkel bij ouderen voorkomt. Ook jonge mensen kunnen artrose (in hun knieën) ontwikkelen. Trauma en letsel kunnen resulteren in schade in het kraakbeen, waardoor je ook op jonge leeftijd al te maken kunt krijgen met knieartrose.

Kun je sporten met artrose?

Misschien vraag je je af of je wel kunt sporten als je artrose in je knie (of elders in het lichaam) hebt. Die stijve spieren doen namelijk pijn tijdens het sporten. Gelukkig hoef je niet te stoppen met jouw favoriete activiteit! Het is juist heel gezond om te blijven sporten en een zeer goed idee om te beginnen aan een sport als je dat nog niet deed. Jouw pijnklachten kunnen namelijk verminderen door te sporten. Je versterkt hiermee je spieren en je stabiliteit. Hoewel het dus niet zeer aantrekkelijk is om te doen, raden we het wel aan om te sporten met knieartrose.

Beweeg vrijer door oefeningen gericht op jouw knieartrose

Jammer genoeg is knieartrose niet te verhelpen, maar met de juiste oefeningen maak je het dus een stuk draaglijker voor jezelf. Natuurlijk kun je pijnstillers gebruiken tegen de pijn. We raden wel aan om de pijn die de artrose in je knie veroorzaakt wel bewust te verminderen. De belangrijkste tip: blijf bewegen! Dit doe je het best met behulp van een fysiotherapeut. De fysiotherapeuten van Fysi Tilburg maken met plezier een plan op maat, waardoor je steeds variërende oefeningen uitvoert. Op deze manier blijft het leuk om actief te zijn. 

Tijdens onze fysiotherapie voor knieartrose ontwikkelen we een oefenprogramma dat op jouw wensen is afgestemd. Hiermee kun je ook buiten onze praktijk aan de slag. Zo zorgen we er samen voor dat jouw levenskwaliteit verbetert!

Loop onze praktijk binnen en ga beweeglijker weer op stap

Tijd om wat te doen aan jouw artrose in je knieën. Onze fysiotherapeuten bedenken graag in overleg met jou een behandelplan. Zo krijg jij passende oefeningen die ervoor zorgen dat jouw knieartrose minder pijn veroorzaakt. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je die oefeningen dan ook uitvoert. Geef vooral aan wat voor jou mogelijk is met het ‘huiswerk’ dat je van onze fysio meekrijgt. Samen zorgen we ervoor dat jij weer beweeglijker wordt en minder pijn ervaart. Maak vandaag nog een afspraak met onze fysiotherapeut in tilburg door te bellen of te appen naar +31 (0)13 543 58 41 of door een e-mail te sturen naar info@fysi.nl.

Herken jij jezelf in dit blogbericht of heb je hier vragen over?

Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!