Je hebt last van een tenniselleboog. Dat is een heel pijnlijke aandoening. Gelukkig kun je met de juiste behandeling zeker je tenniselleboog verhelpen. Er zijn diverse behandelingen mogelijk. Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk weer pijnvrij door het leven gaan. Bij Fysi Tilburg snappen we dat helemaal. Met een tenniselleboog is het niet aantrekkelijk om te sporten en simpele handelingen in het huishouden doen soms ook te veel pijn. Deze aandoening komt vaak voor en niet alleen als gevolg van fanatiek balletjes slaan op de tennisbaan. Ontdek hoe jij uiteindelijk weer pijnvrij kunt tennissen
Tennissen en eenzijdige bewegingen: zo ontstaan tennisellebogen
Veel tennissers krijgen op een gegeven moment te maken met een tenniselleboog, oftewel epicondylitis lateralis. Dit komt doordat je bij tennis vaak vooral dezelfde pezen en spieren belast in je onderarm. Tennissers die de 35 zijn gepasseerd, zijn vaker de dupe van deze vervelende aandoening. De strekspieren worden overmatig of op een verkeerde manier belast en dat uit zich uiteindelijk in een tenniselleboog. Is tennissen dan slecht voor je? Zeker niet! Blijf vooral lekker balletjes op de tennisbaan slaan en je concurrenten verslaan tijdens (vriendschappelijke) wedstrijdjes. Een tenniselleboog is vervelend, maar is goed te verhelpen met de juiste behandeling. Daarbij kan de tenniselleboog ook ontstaan bij andere activiteiten, zoals huishoudelijke klusjes of diverse werkzaamheden.
EPTE-therapie is een goede behandeling bij een tenniselleboog
Van pijn wil je zo snel mogelijk af. De behandeling die zeer effectief helpt bij een tenniselleboog, noemen we EPTE-therapie. EPTE staat voor echogeleide percutane therapeutische elektrolyse. De therapie doet niet enorm veel pijn, maar de elektrische stroom kan heel eventjes kort een klein beetje pijn doen. De hoeveelheid pijn valt in het niet als je het vergelijkt met de pijn waar je nu mee rondloopt. Voor een van onze fysiotherapeuten jouw behandeling bepaalt, onderzoekt hij of zij de oorzaak van jouw pijn.
Zo kan er ook worden vastgesteld hoeveel behandelingen je nodig hebt om van je tenniselleboog af te komen. Dit kan na één keer al zijn, maar het komt ook geregeld voor dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De verwachte hoeveelheid bespreken we met je en kunnen we natuurlijk altijd bijstellen. Ook raden we in een aantal situaties aan om deze therapie te combineren met een ander soort therapie, zoals sporttherapie. Dankzij de therapieën herstellen je spieren en pezen en kun jij binnenkort weer volledig meedoen met het tennisseizoen.
Sla binnenkort weer een bal op de baan
Trek je tennisschoenen maar weer uit het schoenenrek. Is je tennisoutfit alweer klaar voor de volgende competitie? Dankzij de echogeleide percutane therapeutische elektrolyse kun jij binnenkort weer volop meedraaien in het tennisseizoen. Houd daarbij wel de tips van onze fysiotherapeut in gedachten, zodat je niet alweer snel met een tennisarm rondloopt. Als je interesse hebt in een gerichte behandeling tegen je tenniselleboog, kun je een afspraak maken met onze fysiotherapeut in Tilburg. Bel of app naar +31 (0)13 543 58 41 of stuur een e-mail naar info@fysi.nl. Wij helpen je graag op weg (of in dit geval: de tennisbaan)!